Botox

test

Botox: Uw Sleutel tot een Jeugdige Uitstraling bij Magnifique Beauty

Bij Magnifique Beauty begrijpen we dat repeterende gezichtsuitdrukkingen ongewenste rimpels kunnen veroorzaken, zoals voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes. Deze rimpels vallen op en kunnen ervoor zorgen dat u ouder en vermoeider lijkt. Onze deskundige artsen pakken deze rimpels aan met botulinetoxine. Bij Magnifique Beauty injecteren onze artsen dit middel onder de spieren bij uw rimpels, waardoor de spieren tijdelijk ontspannen. Het resultaat is een strakkere en jeugdiger uitziende huid, met minder zichtbare rimpels. U zult er jonger, frisser en gezonder uitzien.

 

TOEPASSINGEN VAN BOTOX BIJ MAGNIFIQUE BEAUTY

Bij Magnifique Beauty gebruiken we botox om de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren die rimpels veroorzaken, tijdelijk te blokkeren, waardoor deze spieren tijdelijk verlamd raken. Hierdoor kunnen de spieren niet meer samentrekken, wat resulteert in een strakkere en ontspannen huid zonder rimpels. Het effect van botox is tijdelijk, en na enkele maanden keert de spieractiviteit terug; botox heeft geen blijvend effect. Rimpels ontstaan doordat bepaalde gezichtsspieren zich herhaaldelijk samentrekken als gevolg van onze mimiek. In eerste instantie zijn dit dynamische rimpels, die weer verdwijnen. Maar na verloop van tijd kunnen dit statische rimpels worden, blijvend aanwezig. Daarnaast kunnen zwaartekrachtrimpels optreden als gevolg van huidverslapping en verzakking door de zwaartekracht. Deze zwaartekrachtlijnen kunnen effectief worden behandeld met fillers. Onze artsen bij Magnifique Beauty gebruiken vaak een combinatie van botox en fillers tijdens behandelingen.

Wij passen botox onder andere toe bij:

  • Fronsrimpels
  • Voorhoofdslijnen
  • Naar beneden gezakte wenkbrauwen
  • Kraaienpootjes (rimpels naast de ogen)
  • Bunny lines (rimpels naast de neus)
  • Marionetlijnen (rimpels langs de mondhoeken)
  • Gummy smile (te actieve bovenlipspier waardoor tandvlees zichtbaar is)
  • Verzakte kaaklijn
  • Neklijnen (kalkoenhals)

 

 

FAQ

Wat is Botox en hoe werkt het?

Botox, of botulinetoxine, is een neurotoxisch eiwit dat wordt gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het werkt door de spieren te ontspannen waaraan het wordt geïnjecteerd, waardoor de contractie die rimpels veroorzaakt, wordt verminderd. Dit resulteert in een gladdere en jeugdigere uitstraling van de huid.

Voor wie is Botox geschikt?

Botox is geschikt voor volwassenen die rimpels en fijne lijntjes veroorzaakt door herhaalde spierbewegingen willen verminderen. Het wordt vaak gebruikt voor fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en andere dynamische rimpels.

Hoe lang duurt een Botox-behandeling?

Een Botox-behandeling duurt meestal slechts enkele minuten, afhankelijk van het aantal injectiepunten. Het is een snelle en relatief eenvoudige procedure.

Hoe lang houden de resultaten van Botox aan?

De resultaten van Botox zijn meestal merkbaar binnen enkele dagen na de behandeling en kunnen tot ongeveer vijf tot 6 maanden aanhouden. Na verloop van tijd zal de spieractiviteit geleidelijk herstellen, wat herhaalde behandelingen vereist om de resultaten te behouden.

Zijn er bijwerkingen of risico's verbonden aan Botox?

ver het algemeen is Botox een veilige behandeling met weinig bijwerkingen. Mogelijke bijwerkingen zijn lichte zwelling, roodheid of blauwe plekken op de injectieplaatsen. In zeldzame gevallen kunnen er tijdelijke hoofdpijn, ptosis (hangend ooglid), of asymmetrie optreden. Het is belangrijk om de behandeling door een ervaren en gekwalificeerde arts te laten uitvoeren om de risico’s te minimaliseren.